lunes, 18 de febrero de 2013

Fira de la Tòfona del Berguedà

A principis de mes, vaig tenir el gran plaer de poder assistir a la Fira de la Tòfona del Berguedà, que s'organitza a Cal Rosal, al costat de Berga.Només vam anar el dissabte però va ser un episodi "sublim" dels últims temps de la meva vida... Apart de catar i firar-nos amb un assortit de formatges i altres embotits espectaculars que s'havien reunit a Cal Rosal... Per 6 euros vam poder gaudir del gran plaer de tastar 8 tapes pensades pels alumnes de l'escola d'Hosteleria d'Osona, i un gotet de vi Oller del Mas. Tapa rera tapa el paladar va poder gaudir fins a cotes gairebé "orgàsmiques"... les més veritables Felicitats als guanyadors, i al segon i tercer classificat... realment destacables!

I... per suposat, apart de firar-me comprant mil tipus de formatges... vaig comprar una tòfona a la gent de la tofonera... Probablement, aquesta tòfona serà recordada pel seu alt rendiment com explico més endavant... el preu de la tòfona és de 900 euros el Kg, tot i que n'hi ha de més barates, la magenc, la d'estiu, etc... La que vaig comprar i utilitzar per cuinar no arribava als 10 grams (tot i que els experts diuen que per quedar satisfet de tòfona, 10 grams són els que has d'ingerir en un àpat). Potser no he seguit les instruccions al peu de la lletra però, eso sí... m'ha donat per 5 plats... que salvant les distàncies amb els cuiners participants del concurs... també han resultat força exquisits... i que compartiré amb tot aquell qui ho vulgui llegir, ja que dedicaré una entrada a cada plat.


La tòfona s'ha de consumir fresca i si es fa un bon manteniment dins la nevera i canviant el paper de cel·lulosa que l'embolica es pot allargar el seu temps d'ús però des de que és collida, sembla que pot durar una setmana o així (disculpeu els experts si no he fet correctament els càlculs, eh). En els propers dies explicaré com vaig aprofitar al màxim al diamant negre de la cuina... Salute i bon gaudi de tòfona... :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario