domingo, 6 de mayo de 2012

llenties

Avui he fet per primera vegada llenties... sí sí... com una campiona... i la veritat és que he triomfat molt més que amb els cigrons... a veure si en un futur ho torno a provar amb els cigrons.... i deixo "d'espantar-los" (sembla que em queden durs perquè en algun moment deixa de bullir, i es veu que aquestes "espantades" provoquen que la cocció no sigui adequada).

Bé doncs... vaig a apuntar com he fet les llenties per poder repetir... perquè he fet un petit tastet i em sembla que demà disfrutaré molt mentre dino... mmmm... ;oP

Posar les llenties en aigua durant mitja hora.

S'inicien en paral·lel dos temes, primer el sofregit, que s'acabarà afegint a l'olla on comencem la cocció de les llenties (la cocció és el segon tema):
1) A una paella es comença a elaborar el sofregit: oli, 1 all tallat primet, ceba, pastanaga i sal (tot al gust), quan està doradet hi afegim el tomàquet ratllat.
2) Per altra banda, a una olla hi posem les llenties amb sal, llorer i pebre vermell. I ho cobrim d'aigua (és millor ajustar l'aigua, perquè sempre estarem a temps d'afegir-ne).

Quan el sofregit ja està apunt, l'afegim a les llenties (en aquest cas ja havien començat a bullir). També afegim a l'olla les patates, i ho movem tot amb compte (com si fos una mousse, acompanyant tot el contorn de l'olla). Es deixa a foc mig-baix (no controlo els fogons elèctrics encara, estava al 2 de 5 però com a indicació us diré que jo diria que no ha deixat de fer xup xup en cap moment) durant 30-40 minuts.

Recomano anar mirant i remenant l'olla... per si de cas s'acabés l'aigua, que no volem que s'enganxin les llenties... per si les "mosquis" vaja!!!

Salute i bon profit... tinc unes ganes que sigui demà!!! :D


No hay comentarios:

Publicar un comentario