lunes, 9 de abril de 2012

Endorfines i Xocolata

La química que es desenvolupa dins del nostre cos és espectacular... estic començant a desenvolupar la teoria de què la gent del "secreto", etc. quan parlen de controlar el teu destí, es refereixen a controlar la teva química, mitjançant els teus pensaments. Aquest és el nostre poder... perquè al cap i a la fi... què és la realitat? Potser no hi ha tantes realitats com persones existim en aquest planeta? I crec que tots, a la nostra manera, distorsionem la "realitat" perquè s'ajusti al mapa que tenim al cap... Tots busquem flotadors.

Però... tant si es creu en teories tipus el "secreto", etc. com si no... la veritat és que la gestió d'endorfines és important, entre d'altres coses perquè ens ajuden a augmentar l'alegria i disminuir el dolor.

Segons la wiki, les endorfines (del grec "ενδο" significa "dins" (endògen, en grec:ενδογενής , "provinent de dins") i morfina, de Morfeu, en grec: Μορφέας , el deu dels somnis a la mitologia grega, per tant 'endo(genous) (mo)rphine’) són pèptids opioidesendògens que funcionen com a neurotransmisors.1 Són produides per la glàndula pituitaria i l'hipotàlam en vertebrats durant l'exercici,2 l'excitació, el dolor, el consum d'aliments picants o el consum de xocolata, per exemple, l'enamorament i l'orgasme,34 i són similars als opiacis en el seu efecte analgèsic i de sensació de benestar. El terme endorfina implica una acció farmacològica anàloga a l'activitat de les corticoesteroides o la morfina per una substància originada endògenament.

Sé quines coses m'agraden... i fer un llistat d'aquestes coses m'ajuda a posar l'atenció en els aspectes positius... De fet, ara m'estic entrenant en això, com la Julie Andrews en aquesta escena de "Sonrisas y Lágrimas", però sense "camisones" gegants, of course!

Fent la recerca sobre les endorfines he trobat aquestes dues pàgines on hi ha un recull de coses que augmenten la producció d'endorfines: endorfina 1, endorfina 2.

I a tot això... Avui és el dia de la mona.... i malgrat que les mones tradicionals amb tortell de coca i ous durs s'estan recuperant, les mones de xocolata encara guanyen la partida, i, tot s'ha de dir, propicien l'augment d'endorfines en honor a les tradicions culturals.

I parlant de tradicions... Una de les grans incògnites de cada Setmana Santa, apart del temps que farà... és la temàtica de la mona de la Miró, la pastisseria de Castellterçol... aquest any encara no sé quin ha estat el tema i estic a l'espera de què alguna ànima caritativa me'n faci 5 cèntims... però avui, al "respira" del btv, que he enganxat per casualitat, i on parlaven de com superar les depressions, han tancat el programa amb unes imatges del Museu de la Xocolata i d'algunes de les mones més mítiques de la Miró, i allà poden ser contemplades pel temps dels temps... o fins que la xocolata aguanti!!

Mmmm... Vaig a menjar un trosset més d'aquest ou xocolatero!!! Bon profit!!! :)

2 comentarios:

  1. No sé qui són la gent de "El secreto" etc.. Però jo a falta d'altres estímuls per mantenir alts els meus nivells d'endorfines, li fotu caixalada a la tableta de xocolata ;o).
    I pel matí un bon got de llet amb ColaCao (original, of course!) I, apali! Que comença el dia.
    un petó

    ResponderEliminar
  2. Bon profit Sus! Ja saps que no sóc gaire xocolater, però això no treu que m'agradi veure les mones de Pasqua i com disfruta la gent menjant la xocolata.

    ResponderEliminar